Cseresznyés pudingos süti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Cseresznyés pudingos süti

Recept leírás:

Hozzávalók:

A pudinghoz
6 dl dl tej
6 ek cukor
2 tasak csokoládés pudingpor
A tésztához
35 dkg finomliszt
15 dkg cukor
6 db tojás
1 1/5 dl napraforgó olaj
1 1/5 dl víz
2 teáskanál vanília kivonat
1 csomag sütőpor
1 csipet só
70 dkg cseresznye

*

Elkészítés:

A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni.
A tésztához
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, olajat, vizet, sütőport és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan egy fakanállal beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kb. 38×25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
Egy kanál segítségével a pudingot foltokban ráhalmozzuk.
Végül az alaposan lecsöpögtetett cseresznyét rásorakoztatjuk.
180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C

Cseresznyés pudingos süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cseresznyés pudingos süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!