Hozzávalók:
4 db burgonya
só
sültkrumplifűszerkeverék
A panirozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A nyers burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kb.
0, 5 cm-es karikákra felvágjuk.
Megsózzuk, fűszerezzük.
Egy tálba öntjük a lisztet, egy másik tálban a tojást felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül.
A felkarikázott burgonyát meghempergetjük a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd kisütjük mindkét oldalát a bepanirozott burgonyának.
TIPP: Aki szereti, szórhat a zsemlemorzsába szezámmagot is, de vigyázzunk, mert a sütés során megkeseredhet.
Reszelt sajtot is tehetünk a zsemlemorzsába.