Tárkonyos csirkeragu leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Valika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Tárkonyos csirkeragu leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csirke aprólékja
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 csésze zöldborsó
1 vöröshagyma
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
2 db leveskocka (erőleves)
2 ek petrezselyem

*

Elkészítés:

Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
( Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.
) Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul.
Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Tárkonyos csirkeragu leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos csirkeragu leves