Hozzávalók:
2,5 dl tej
2,5 dk élesztő
50 dk finom liszt
2 tojássárga
10 dk margarin
10 dk cukor
csipet só
1 ek rum
krém
25dk vajas túró
1 vanéliás pudingpor
2 vanéliás cukor
2 ek cukor
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt felfutatjuk hozzáadjuk a tésztáhozvalókat és puha kalácstésztát dagasztunk .Kelni hadjuk 1 órát.Kinyújtjuk 2,5 cm-re és kiszújuk nagyobb pogácsa szúróval.zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk és kisebb pohárral lyukat nyomunk a tésztába.Közben a túrót kikeverjuk a pudingporral és cukorral nyomózsákba tesszük és a kalácsokra nyomjuk.Minden kalácsra egy meggyszemet teszünk.Megkenjük tojással 20 percet kelni hadjuk és 180 fokon sütjük.A kihült kalácsokat meghintjük porcukorral.