Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
Tetejére:
1 tojás
30 dkg sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk az 50 ml cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd jól összedagasztjuk.  A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.  Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük. A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
				

