Hozzávalók:
1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
*
Elkészítés:
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba.
Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal.
Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket.
Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz.
Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát.
Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra.
Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted.
Tipp:
Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel és megszórod reszelt sajttal.
Az egykor a szegények ételének számító tócsni, vagy ahogy egyes vidékeken hívják, lapcsánka, cicege, a hús mellé köretnek, önmagában pedig vacsorának is tökéletes. Gazdagíthatod reszelt zöldségekkel vagy sonkával.