Hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka
10 dkg zsír
3 nagy fej hagyma
2 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1/2 erős paprika
só
bors
40 dkg liszt
1 tojás
só
kevés víz
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom. A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit pörkölöm. Ekkor teszem bele a paradicsomot, az erős paprikát, majd felengedem kevés vízzel. Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél, két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő. A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó, leszűrőm és hideg vízzel jól leöblítem. Összekeverem a szaftos hússal, savanyúsággal tálalom.
A blogomon is megtaáltok: http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/sertesporkolt-nokedlivel.html


