Rosztyókaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rosztyókaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 fő részére:
5 – 6 db nagyobb krumpli,
1 kávéskanál köménymag,
4 db tojás,
1 szál füstölt házikolbász,
4 kanál tejföl,
2 kanál liszt,
néhány babérlevél,
só, őrölt bors,
néhány levél friss petrezselyem zöld,
1 kanál almaecet.

*

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.
A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk.
Kevés almaecetet, csipetnyi borsot, és a felszeletelt házikolbászt teszünk bele.
Felforraljuk, majd a tejfölből, vagy főzőtejszínből néhány merőkanálnyi főzőlével csomómentes habarást készítünk.
A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.
A rosztyóka a Tót (Szlovák) köménymagleves neve.
Blogomban, bővebben olvashatsz róla.
http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/12/rosztyokaleves-brindas-papa-utan.
html

Rosztyókaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rosztyókaleves