Tepsis császárszalonna uzsonnára.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Tepsis császárszalonna uzsonnára.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. császárszalonna,
1 kanál Vegeta,
kevés só,
1 kanál olvasztott zsír.

*

Elkészítés:

Az újkígyósi búcsún felszolgált bőséges menü része volt ez az egyszerű uzsonna.
A császárhúst felszeletelte Szeretett Anyósom, megszórta sóval, Vegetával, majd megkente kevés olvasztott zsírral, és a szeleteken jól eldolgozta a fűszert.
Alufólia alatt sütötte 40 percig. A tepsiben maradt kitűnő sült zsírnál kevés finomabbat ismerek! Nekem az is elég volt. A többiek krumplipürével, savanyúsággal, friss kenyérrel ették közben a sült császárszalonnát.
Nem szoktam magyarázatot fűzni a receptjeimhez általában. Most viszont utólagosan kivételt teszek, mert engem is meglepett, Drága Anyósom milyen egyszerűen csinálta a sült császárt. Én egyáltalán nem használok Vegetát, nem szeretem a nátrium glutamát ízét. Inkább friss fűszerekkel dolgozok.
36 éve eszem a Mama sültjeit-főztjeit, mert Párom kígyósi lány. További jó egészséget Mama! Még sokáig süss finomakat.

Tepsis császárszalonna uzsonnára.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepsis császárszalonna uzsonnára.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!