Harcsapaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

030

Nehézség

Haladó

Harcsapaprikás

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg harcsa filé
3 fej vöröshagyma
4 gerezd áttört fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
kevés liszt
kevés étolaj
kevés pirospaprika
kevés só
kevés bors
200 g főzőtejszín

*

Elkészítés:

Filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.
A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.
A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük.
Visszatesszük a tepertődarabokat is.
(ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg) A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is.
Ebben az esetben, a tepertőt adjuk a túrós csuszához.

Harcsapaprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Harcsapaprikás