Hozzávalók:
4 tojás
1 mk ecet
5 dg füstölt szalonna
15 dkg csiperke
Fél zöldpaprika
Fél paradicsom
1 kis hagyma
2 ek tejföl
2 kk pirospaprika
2 ek tejföl
1 púpozott kk liszt
Só
10 dkg rizs
Olaj
*
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon megfőzzük.
Közben a szalonnát kiolvasztjuk, zsírján az apróra vágott hagymát megpirítjuk.
Először a cikkekre vágott gombát, majd a kockákra vágott paprikát és paradicsomot adjuk hozzá.
Megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Miután megpuhultak, kevés vízzel felöntjük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd először a főzőlével keverjük simára, utána besűrítjük vele a gombamártást.
Egy lábasban vizet forralunk, beleöntjük az ecetet.
Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat.
1 perc után kanállal óvatosan fellazítjuk az aljáról, majd ismét másfél perc után szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat.
A lelógó részeket leszedjük.
Tálaláskor tányérra szedünk egy adag rizst, ráültetünk egy tojást, a gombamártással körítjük.
				
															

