Hozzávalók:
Hozzávalók
uborka amennyi belefér ( több vízben átmosva )
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 dl 10%-os ecet
3-4 erős paprika
1-2 sárga paprika cikkekre vágva
1-2 db piros paprika félbe vágva
1-2  babérlevél
2 mokkáskanál koriander
2 mokkáskanál mustármag
2 darabka kapor
1-1 késhegynyi borkén
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A megmosott üveg aljára tesszük a kaprot , babérlevelet és elrendezzük benne az apró uborkákat.Én most tettem bele zöld  erős és sárga paprikát is ,illetve pirosat félbe vágva  . Ezután egy edénybe beleteszem  a sót, cukrot,kb 1 liter vízzel és az ecettel kikeverem .  A koriandert, mustármagot ráteszem az uborkára . Ráöntjük az ecetes levet, a tetejére biggyesztjük a borként   és szorosan lezárjuk.
Természetesen ,csak uborkából  is készíthetjük  ,de ha nincs annyi termés a kertben így is pótolható  és nagyon finom .
Ezek most nagyon erősek lesznek mert a saját erős paprikánk olyan mint a méreg .
 
				 
															 
															

