Krémfehérsajtos-kapros sztrapacska (saját recept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Krémfehérsajtos-kapros sztrapacska (saját recept)

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
liszt
1 tojás

20 dkg krémfehérsajt
20 dkg füstölt húsos szalonna
1/2 cs. kapor
tejföl

*

Elkészítés:

A krumplit lereszelem, sózom, hozzáteszem a tojást és annyi lisztet, hogy összeálljon. Nem kell túl sok liszt a sztrapacska úgy finom, ha inkább krumplis, mint lisztes. Forró vízbe szaggatom, amikor feljön a tetejére, akkor már jó, kiszedem, jól leöblítem hideg vízzel. Közben a húsos szalonnát kockára vágom, kisütöm, a zsír felét a sztrapacskára öntöm, a másik felét egy lábasba teszem és a krémfehésajttal összemelegítem, amíg az kicsit megolvad. Ráteszem a sztrapacskát, jól összekeverem, rászórom az apróra vágott kaprot, azzal is keverek rajta. Tálalásnál tejföllel ízesítem, amire szintén szórok kevés kaprot és megrakom a húsos szalonnapörcökkel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krémfehérsajtos-kapros sztrapacska (saját recept)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!