Lencsefőzelék sült debreceni kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Lencsefőzelék sült debreceni kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg lencse(előző este beáztatva)
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. zsír
2 ek.liszt
2 dl tejföl
só, bors
ecet
cukor
1 pár debreceni kolbász
kevés zsír
1 mk. pirospaprika

*

Elkészítés:

A lencsét, válogatás,  mosás és egy éjszakára beáztatom, majd másnap felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Sózom, hozzáteszem a  babérlevelet, fokhagymát. Amikor puha a lencse a zsírból, a kis fej kockára vágott hagymából és a lisztből világos rántást készítek, előbb kicsit megpirítom a hagymát, utána teszem rá a lisztet. Felengedem kevés vízzel, a lencsére öntöm a rántást, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, kicsi cukorral  ízesítem. A kolbászokat bevagdosom, zsíron minden oldalán átsütöm, majd a visszamaradt zsírba keverek egy kevés pirospaprikát, ezzel locsolom meg  a főzeléket és ráhelyezem a sült kolbászt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lencsefőzelék sült debreceni kolbásszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!