Hozzávalók:
1 fej saláta
3 cikk fokhagyma
1 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tej
só
cukor
ecet
2 tojás
só
ecet
víz
*
Elkészítés:
A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, sós vízben felteszem főni a fokhagymagerezdekkel. Csak kevés víz kell rá, mert a saláta enged. Amikor megfőtt(nem kell nagyon szétfőzni, a csumája még maradjon roppanós), elkészítem a rántást. A forró zsírra szórom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a salátát a levével együtt. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáöntöm a tejet, annyit, hogy főzelék sűrűségű legyen, teszek bele kevés cukrot és még sót is, ha kell. A tűzről levéve ízesítem ecettel. A buggyantott tojáshoz felforralom a vizet, sózom és kevés ecetet teszek bele, amikor forr óvatosan beleengedem a tojást és figyelem, hogy még akkor vegyem ki amikor folyós a közepe. A salátafőzelékre teszem, megvágom, hogy kifolyjon a sárgája.