Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1 csirkemáj
2 zsömle
1 tojás
kevés zsír
1 kis fej hagyma
petrezselyemzöld
bors, majoránna, só
3-4 ek. zsír a sütéshez
2 alma
kevés cukor
kevés vaj
*
Elkészítés:
Elkészítem a tölteléket. A csirkemájat elkaparom, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a májat, átforgatom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és az aprított petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem.Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom és a bőre alá betöltöm a májas tölteléket. Nem kell összetűzni, szépen megmarad a töltelék a bőr alatt sülés közben, a tojások összetartják. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre.
Sült alma:
Egy lapos jénait kivajazok, rárakom a magházától megtisztított almákat, az üregbe 1-1 kis kanál cukrot szórok, addig sütöm, amíg puha lesz, a héja pedig ráncos.
Ezzel tálalom a töltött csirkecombot, köretnek petrezselymes tört krumplit lehet hozzá adni, de a krumplipüré is nagyon jól passzol hozzá.