Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a paprikáshoz:
1 egész csirke
2 db paradicsom
2 db paprika
2 db hagyma
5 db fokhagyma, apróra vágva
2 ek tejföl
*********
25 dkg liszt a palacsintához
1 nagy tojás
1.5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj a sütéshez
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
1 csipet só és bors

*

Elkészítés:

1.
A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk.
A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
2.
Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
3.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
4.
A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
5.
A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból