Kacsanyak leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kacsanyak leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. kacsanyak
néhány szem bors,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
kevés petrezselyem zöld,
só, vagy ételízesítő
levestészta, ízlés szerint.

*

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük.
( Készíthető, fagyasztott leveszöldségekkel is.
) A nyakat átöblítjük, ha kell daraboljuk.
A kacsanyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós, vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt.
A hagymát egészben tesszük bele.
Ha felhabzik, a habját leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele.
Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint.
Frissen őrölt borssal ízesítjük.

Kacsanyak leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsanyak leves