Ez több féle lisztből készült kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Ez több féle lisztből készült kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
40 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, és 15 dkg rétesliszt ,6 dkg olvasztott tea vajat dolgoztam bele 30 g friss élesztő, 1 dl tejbe futtatva, 2,5 – 3 dl langyos víz, 2 lapos teáskanál só,( Nekem nagyobb a teáskanalam)

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd a liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljuk.  Egy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan
30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni  hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni
25 – 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!

Ez több féle lisztből készült kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ez több féle lisztből készült kenyér