Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·         80 dkg csirkemell filé
·         1 fél szál póréhagyma
·         1 szál sárgarépa
·         1 db hegyes erős paprika vagy chili paprika
·         1 piros kaliforniai paprika
·         1 db sárga kaliforniai paprika
·         1 db zöld kaliforniai paprika
·         1 db ananász vagy 1 dob. darabolt ananászkonzerv
·         3 ek ketchup
·         2 ek fehérbor ecet
·         2 ek szójaszósz
·         3 ek méz
·         1 ek keményítő
·         1 mk. őrölt fehér bors
·         só
·         olaj

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.
Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell