Almás Krémes.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

28

Nehézség

Haladó

Almás Krémes.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Almás krémes.
Hozzávalók.:
5db. Tojás. 3db. Savanyú alma.
20dkg. Cukor.
1. vanilia, só
3ek. Víz
15dkg. Liszt, sütőpor.
2db. Vanilia puding por.+1.ek. Liszt.
10cs.ek. cukor.
25dkg. Margarin.
2kiskocka csoki.
,7dl. Tej.

*

Elkészítés:

Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk. Olajjal megkenjük. A tepsi aljába meghámozott vékonyra szeletelt almát rakunk szép sorba egy más mellé .A felsorolt anyagokból piskóta tésztát készítünk, és rá öntjük az almákra .közepesen meleg sütőbe tű próbáig sütjük. A sütőből kivéve kifordítjuk a piskótát., Tehát az eddig alul lévő alma felűre kerül. Közben elkészítjük a krémet.
2db. Vaniliás pudingot +1. ek. Lisztet 10. csapott ek. Cukorral, és 7dl. Tejjel sűrű krémet főzünk..
25dkg. Margarint habosra keverünk. Mikor a puding ki hűlt  hozzá keverjük a margarinhoz.
Amikor a piskóta is kihűlt rákenjük a vanilia  krémet és csokit reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat kívánok.

Almás Krémes.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás Krémes.