Tejszínes fehérborban sült csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

bia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Tejszínes fehérborban sült csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg csibemell
2 db póréhagyma
20 dkg füstölt sajt
30 ml fehérbor (száraz)
2 dl tejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A filéket tenyérnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk őket.
A póréhagyma fehér részét fél cm vékonyan felkarikázzuk, a sajtot a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
A tejszínt összekeverjük a fehérborral.
Kiolajozunk egy akkora sütőtálat, amiben a hússzeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.
Beletesszük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, majd meglocsoljuk a fehérbor és tejszín keverékével.
Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és kb. 60 percre sütőbe tesszük.
Ha teljesen elkészült a hús, a végén tesszük rá a sajtot.
Én csilis, hagymás sült burgonyával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá !

Tejszínes fehérborban sült csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes fehérborban sült csirkemell