Fánk muffin

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Fánk muffin

Recept leírás:

Hozzávalók:

100 ml + 4 ek tej
500 g liszt
1 kocka élesztő
50 g cukor
csipet só
3 tojás
150 g vaj
baracklekvár

*

Elkészítés:

100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A muffin papírokat előkészítjük.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk,kb 8-10cm átmérőjű korongokat szaggatunk.
A tésztaszeleteket  enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük  tejjel.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Fánk muffin

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fánk muffin