Házi tyúk húsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Házi tyúk húsleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 tyúk

*

Elkészítés:

A megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főni, teszünk sót bele, ( először csak keveset ) ha lassan felfőtt leszedjük róla a habot, és belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldségekkel is felfőtt  ismét leszedjük róla a habot, és szép lassan főzzük, hogy ne legyen zavaros a levesünk. A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldet, fél fövéskor tesszük bele. Majd ízlés szerint sózzuk. A Tyúknak 3 – 4 óra főzés kell, csirkének 1,50 perc de annak 3 l víz kell csak, hogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.
Lehet csiga tészta , vagy vékony metélttel tálalni. Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni.

Házi tyúk húsleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi tyúk húsleves