Dominó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Dominó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Dominó
12db. tojás, 12ek. cukor, 15ek. liszt,1,5cs. sütőpor, 3ek. olaj.
Krém.
2cs vaníliás pudingpor, 25dkg. gesztenye massza, 20dkg. cukor,25dkg. margarin 6dcl. tej.1. rumaroma.
Bevonáshoz. 10dkg. margarin, 10dkg. porcukor,
10dkg. szeletelt mandula. amit megdarálok kávédarálón./ az őrlemény 21ek. ehez adok 8ek. átszitált porcukrot./  1. tojásfehérjét. gyúrható masszát készítek. ha száraz tojás fehérjét adok ha lágy étkezési keményítőt adok hozzá.

*

Elkészítés:

A tizenkét tojásból három piskóta lapot sütünk a szokásos módon. Amikor kihűlt egyforma méretre vágom. a krémhez a pudingport, cukrot és a tejet összeforralom,  kislángon sűrű krémet főzök. A 25 dkg. margarint kihabosítom. A kihűlt pudinghoz adom a gesztenye masszát és a habos margarint, tovább keverem simára. a kihűlt piskóta lapokat megtöltöm a gesztenye krémmel. 10dkg. margarint és10dkg. szitált porcukrot szintén habosra keverem és a betöltött torta tetejét és oldalát bevonom, beteszem a hűtőbe hogy jól megkeményedjen  a krém. addig az elkészített marcipán masszát kinyújtom. A marcipán masszát folpak fólia közzé teszem és így nyújtom K.B. 1,5-2 mm vékonyra. Amikor megfelelő nagyságú a kinyújtott marcipán a tetejéről leveszem a fóliát. Az alján hagyott fóliával együtt a sodrófára tekerem. A fólia nélküli rész rá igazítjuk a tortára szépen rá simítjuk közben az alsó fóliát lehúzzuk. Így vonjuk be a tortát közben simító ezközzel a levegőt kiszorítjuk a marcipán alól. Kevés marcipán masszát kakaó porral színezünk, és kis kerek formával ki szúrjuk  annyi korongot ami a számoknak megfelel. Kész a dominó.

Dominó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dominó