Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kacsa mell és combok
Só, bors
Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 közepes vöröskáposzta
1 kiskanál egész köménymag

1 kúpozott evőkanál kristálycukor
1 dl étolaj
1-2 evőkanál ecet, ízlés függő
1 marék aszalt szilva, apróra vágva
1 kg krumpli

1 fej hagyma
kacsazsír

*

Elkészítés:

A kacsdarabokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Kicsit bevagdaltam a bőrét, ezután bedörzsöltem kívül-belül sóval, borssal. Ezután  betettem a hideg villanysütőbe. 180 oC-ra melegítettem a sütőt és ezen a hőmérsékleten sült ropogós pirosra a kacsa. Először bőrével felfelé tettem be. Fél időben megfordítottam majd az utolsó 10 percben ismét bőrével felfelé tettem, így szép piros lett.. Sütési ideje, ahány kg annyi óra, plusz talán még fél. Sütése közben locsolgassuk saját zsírjával.
Párolt káposzta
A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.
A kevés olajt felforrósítom, majd beleteszem a káposztát, lefedem. Ha sok a leve, kifacsarom. Gyakori kevergetés mellett kb 15 percig párolom. Amikor úgy látom, majdnem kész, rászórom a cukrot, beleteszem az ecetet. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Hagymát felszeleteljük, kockára vágjuk, kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Erre tesszük a krumplit, amit a lábasban törünk össze.
1

Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival