Gesztenyés Mézes Krémes Kicsit Másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Gesztenyés Mézes Krémes Kicsit Másképp

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg  liszt
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
2 darab tojás
1 nagy kanál kakaó
2 evőkanál méz
egy csapott mokkáskanál sütőpor
KRÉM
25 dkg gesztenyemassza
2 csomag vaniliás pudingpor
6 dl  tej
20 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
5 cl.rum
kb 15 -17 darab babapiskóta
.-1 doboz ..200 ml  habtejszin

*

Elkészítés:

összekeverjük a lisztet + sütőport + szódabikarbónát
-a többit gőz felett simára kavarjuk
-levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet
-a tésztát 3 részre osztjuk és a tepsi hátán  lapokat sütünk belőle( én a gáz sütő nagyobbik tepsije hátán sütöttem 37×29 ) de az előirás szerint a méret 35×25
a lapokat villával megszurkáljuk 180 fokon pár perc alatt megsütjük őket
-KRÉM
-a  2 pudingot megfőzzük  a 6 dl tejben —kihütjük
-a margarint+ porcukrot habositjuk
-a kihült pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát aztán  bele a kihabositott margarin+ porcukor
-a tejszinhabot 1 habfxálóval kemény habbá verjük és lassan óvatosan a krémhez keverjük
+ egy kis rumot ( el is maradhat )
-megtöltjük a lapokat
-1 lap ..rá a krém –a krémre sorakoztatjuk a piskótákat erre jön megint krém ..rá a második lap
-majd megint krém és az utolsó lap
-tetejére csoki mázat készitünk

Gesztenyés Mézes Krémes  Kicsit Másképp

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés Mézes Krémes Kicsit Másképp