Hozzávalók:
Fél csomag óriás kagyló tészta,
(Inter Spaarban kapható),
pulyka darálthús
(egy kagylóba én egy teáskanálnyit számoltam)
1 fej hagyma,
besamell mártáshoz:
4 dkg vaj,
1 kanál liszt,
4 dl tej só,
bors,
szerecsen dió egy kevés,
delikát,
reszelt sajt
*
Elkészítés:
Annyi kagylótésztát használtam amennyi egy tepsibe elfért.
Megfőzöm a kagyló tésztát sós vizben leszűröm majd kihűtöm.
Közben elkészítem a tölteléket!
A hagymát megpárolom és ráteszem a darált húst,párolom, fűszerezem.
Elkészítem a besamellt:a vajat megforósítom majd beleteszem a lisztet kicsit pirítom amíg átfehéredik,majd forró tejjel felengedem és sűrűre főzöm.
Megsózom és ízesítem szerecsen dióval.
Előkészítek egy tepsit belesorakoztatom a kagyló tésztát, mindegyikbe teszek egy kanálnyi húst a tetejére egy kis besamell mártást majd reszelt sajttal sütőbe téve rápirítom a sajtot!