Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20-25 dkg húsos szalonna(vagy ha van akkor Proscuitto)
2 gerezd fokhagyma,
1/2 liter tejszín,
4 tojássárgája,
kb 2 dl fehér száraz bor,1
csokor friss bazsalikom,
parmezán ha nincs jó a sima reszelt sajt is
*
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük sós vízben.,és melegen tartjuk.
Egy serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a fokhagymát és a kockára vágott bacont. Hozzá öntjük a fehérbort és amikor már majdnem elpárolgott hozzáöntjük a tejszínt. Ha kell sózzuk borsozzuk.
Forrón belekeverjük a tojássárgáját,de már nem főzzük tovább. Tálalás előtt belekeverjük a az apróra vágott bazsalikomot.
A kész mártást a tésztára merjük és parmezánnal tálaljuk.