Halászlé és Túrós sztrapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Halászlé és Túrós sztrapacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

Halászlé
Hozzávalók:
1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
Sztrapacska
1 kg Krumpli,
40 dkg baconszalonna,50 dkg túró,10 dkg vaj, só, 1 egész tojás, liszt ( tehéntúró 40 dkg júhtúró10 dkg vegyesen csináltam nem mindenki szereti a juh túrósat)

*

Elkészítés:

Halászlé elkészítése
Elkészítés:
1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
Sztrapacska elkészítése
A krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát.
A nokedlihez hasonlóan szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és egy lábasban pirítsd meg.
Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne, és s ebbe olvaszt fel a  vajat. A galuskát öntsd rá, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.

Halászlé és Túrós sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Halászlé és Túrós sztrapacska