Sertéspörkölt lapockából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Sertéspörkölt lapockából

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         800 g  sertés lapocka
·         150 g  (1 nagyobb fej) vöröshagyma
·         kb. 10 ek étolaj
·         3 gerezd fokhagyma
·         4 tk pirospaprika
·         1 mk erős pirospaprika
·         1 mk őrölt kömény
·         kb. 1 tk i só

*

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra felvágjuk.
Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikákat, kb. 1/2 dl vizet öntünk bele, és visszatesszük a tűzre.
Azonnal beletesszük a húst, nagy lángon kavargatva pirítjuk, míg összeugranak, kissé megzsugorodnak a húskockák.
Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymát, nem nyomjuk át, felkockázzuk, így sokkal jobb íze van,megsózzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel is.
Ha nagyon pirulna, apránként kis adag vízzel mindig felöntjük.
Végül, amint szép egyforma állagúak a húskockák, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje.
Lefedjük, és kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
Tetszés szerint galuskával, tészával, főtt burgonyával, stb. kínáljuk.
Ma kifőtt tésztával saját készítésű savanyúsággal tálaltam .

Sertéspörkölt lapockából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sertéspörkölt lapockából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!