Gazdagon töltött kelt bucik

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Gazdagon töltött kelt bucik

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelékhez:
Forma kenéséhez:
Bucik tetejére:

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk sót, ( Takarjuk be egy kis liszttel, hogy ne érintkezzen az élesztővel, mert gátolhatja a kelést.
) a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a zöldségeket megmossuk, a szalámit, a vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
Előbbieket összekeverjük a paradicsompürével, majd belereszeljük a sajtot.
Alaposan összeforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra, kb.
6-7 mm vastagra nyújtjuk.
12 részre vágjuk, majd a tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztákon.
Egy nagyobb méretű csatos tortaformát kikenünk olajjal.
A tésztákból bucit készítünk, hogy összefogjuk a széleket és a erősen a tésztát összecsípjük, hogy ne jöhessen ki a töltelék.
Szépen a kikent formába rakjuk a bucikat.
Konyharuhával letakarva további 30 percet kelesztjük.
A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Gazdagon töltött kelt bucik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gazdagon töltött kelt bucik