Hozzávalók:
50 dkg túró
16-20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
2 egész tojás
2 tojássárgája
3-4 evőkanál porcukor
fél citrom héja
2 dl tejföl
5 dkg vaj vagy margarin
só
1 doboz őszibarack konzerv
vaníliás puding
vaníliás puding + tej
*
Elkészítés:
A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojássárgájával, sóval, 1 evőkanál porcukorral összegyúrjuk.
Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
Ha viszont nem állna össze, mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízbe kifőzzük.
Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét.
Majd összekeverjük a tojássárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal, csipet sóval és a felvert habbal.
A megfőtt, lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét
beleadagoljuk.
Megszórjuk felkockázott barackbefőttel, majd a másik felet is ráhalmozzuk.
Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.
160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is.