Gyümölcsös stíriai metélt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

sensory

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Gyümölcsös stíriai metélt

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg túró
16-20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
2 egész tojás
2 tojássárgája
3-4 evőkanál porcukor
fél citrom héja
2 dl tejföl
5 dkg vaj vagy margarin

1 doboz őszibarack konzerv
vaníliás puding
vaníliás puding + tej

*

Elkészítés:

A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojássárgájával, sóval, 1 evőkanál porcukorral összegyúrjuk.
Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
Ha viszont nem állna össze, mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízbe kifőzzük.
Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét.
Majd összekeverjük a tojássárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal, csipet sóval és a felvert habbal.
A megfőtt, lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét
beleadagoljuk.
Megszórjuk felkockázott barackbefőttel, majd a másik felet is ráhalmozzuk.
Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.
160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is.

Gyümölcsös stíriai metélt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyümölcsös stíriai metélt