Hozzávalók:
10 dkg vaj
7 tojás fehérje
csipetnyi só
12dkg kristálycukor
13dkg rétesliszt
1ek burgonyaliszt,vagy étkezési keményítő
2ek vaniliáscukor
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Máz: fél citrom leve 10-15dkg porcukor
*
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.A vajat megolvasztjuk.egy püspökkenyér formát kivajazunk,és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A cukrot,réteslisztet,burgonyalisztet,és a vaniliáscukrot beleszórjuk,majd az olvasztott vajat is beleöntjük.
A tésztát óvatosan,nehogy a hab megtörjön,összekeverjük,és a kikent formába öntjük.A sütő alsó rácsán kb.30 percig sütjük.
A piskótát a formával együtt rácsra borítjuk,és így,lefedve hagyjuk kihűlni,majd a formát lehúzzuk róla.
A citromléből és porcukorból kikeverjük a mázt,és rácsurgatjuk.
Ajánlom,ha sok a tojásfehérjéd,ne hagyd ki!