Harcsapaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Harcsapaprikás

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg harcsafilé
2 kis fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kávés kanál őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl

*

Elkészítés:

A harcsa filét megmosom, felkockázom.
A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat.
Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, fokhagymát és meghintem piros paprikával és őrölt borssal.
Óvatosan megkeverem, felöntöm annyi vízzel hogy épp ellepje és fedő alatt megpárolom.
Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét.
Még egyszer felforralom.
Galuskával tálalom.

Harcsapaprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Harcsapaprikás