Medvehagymás gombás rétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Medvehagymás gombás rétes

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
fél csokor medvehagyma
60dkg gomba
1 csomag zöldhagyma
30 dkg bacon
1 db tojás
csipetnyi kakukkfű ( száraz őrölt ), só, bors
olaj a sütéshez, tésztakenéshez

*

Elkészítés:

Töltelék : A medvehagymát, zöldhagymát, gombát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk.
Hasonlóan kockára vágjuk a bacont.
Olajon a bacont, zöldhagymát, gombát megpirítjuk majd fűszerezzük.
A felaprított medvehagymát is hozzáadjuk, majd egy kicsit még pirítjuk.
Ha a leve elfőtt hozzáadjuk a felvert tojást.
Tészta megtöltése: Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük a konyharuhára, és laponként megkenjük olajjal, majd egymásra helyezzük.
A kihűlt tölteléket a tészta alsó felére halmozzuk.
A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát, és a széleket behajtjuk, majd olajozzuk a tetejét.
190 C fokon légkeverős ( hagyományos sütőben 200 C fokon ) sütőben megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.

Medvehagymás gombás rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás gombás rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!