Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sertés csülökhús,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 nagyobb paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 ek olaj,
1 dl vörösbor,
2 tk pirospaprika,
1 tk őrölt kömény
1 kisebb cseresznyepaprika,
1tk só
*
Elkészítés:
1.
A csülökhúst jól megtísztitjuk a felesleges részeket leszedegetjük, a nem tetsző bőröket eltávolítjuk.
A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány.
( Ez elég időigényes művelet.
) 2.
Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
http://www.
receptabc.
hu/recept/szines_salata_fokhagymas_kefires_ontettel__9230 Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, majd egy kis vízzel felöntve jól kiforraljuk.
Beletesszük a kockára vágott csülökhúst, a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, cseresznyepaprikával, valamint kevés sóval ízesítjük, és hagyjuk párolódni.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, felöntjük vörösborral, és lassú forralással készre pároljuk.
Tálaláskor a vörösboros csülökpörköltet házi tarhonyával vagy burgonyával körítjük, paprikával, paradicsommal vagy finom salátával díszítjük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.
toldifuszer.
hu )


