Csípős halleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csípős halleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 l halalaplé (halcsontot, fejet leveszöldségekkel, babérlevéllel 2 órát főzünk, leszűrjük)
0,5 l ízes húslé
2 szelet tengeri halfilé
1 konzerv csicseriborsó
2 ek liszt
1 kis tojás
1 csokor petrezselyem

1 ek étkezési keményítő
1 chili
2 ek olívaolaj

*

Elkészítés:

A hús- és halalaplevet összeöntjük, felforraljuk. A halfiléket kétcentis kockákra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk, a csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük, átmossuk.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a halkockákat és a chilit, egy perc alatt körbepirítjuk. Ráöntjük az alaplevet, mikor ismét felforrt, beleöntjük a csicseriborsót. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és 2 ek-lal a felaprított petrezselyemből, sózzuk. Galuskatésztánál sűrűbbet kapjunk, beleszaggatjuk a levesbe. Mikor feljöttek, az étkezési keményítőt kikeverjük 2 ek hideg vízzel, a levesbe öntjük. Ha besűrűsödött, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk és fogyaszthatjuk is.

Csípős halleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős halleves