Narancsos kacsasült,aszalt szilvás káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Narancsos kacsasült,aszalt szilvás káposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 kacsacomb                                                                                 2 kacsamell                                                                                   1 közepes lilakáposzta                                                                1 kg burgonya                                                                               20-25 szem aszalt szilva                                                             2 db narancs                                                                                 sok fokhagyma                    kacsazsír,só,bors,kömény,ecet,cukor

*

Elkészítés:

A kacsacombokat  bevagdossuk,fokhagymával megtűzdeljük,sózzuk,borsozzuk és a szokásos módon megsütjük.(Én még a tepsibe is raktam fokhagymát.)
A kacsamelleket keresztbe és hosszába bevagdossuk sózzuk borsozzuk és zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőbe hirtelen átsütjük.Az egyik narancsot megpucoljuk,hártyáit is levágjuk,felkockázzuk és a mellhez adjuk.A másik narancsot kettévágjuk és ráfacsarjuk a levét.Pár percig még együtt sütjük aztán sütőbe rakjuk még 10-15 percre.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,zsíron elkezdjük párolni,ízlés szerint cukrozzuk,megszórjuk köménnyel,öntünk rá ecetet.Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a félbe vágott aszalt szilvákat és sűrű kevergetés mellett készre pároljuk.
A burgonyát alaposan megmossuk,kisebb darabokra vágjuk,sózzuk és kacsazsíron először fedő alatt majd ha félig megpuhult fedő nélkül készre sütjük!

Narancsos kacsasült,aszalt szilvás káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Narancsos kacsasült,aszalt szilvás káposztával