húsos-májas rakottbab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda3

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

húsos-májas rakottbab

Recept leírás:

Hozzávalók:

25dkg darálthús
25 dkg sertésmáj
25 dkg zöldbab
1 fej lilahagyma
sajt és/vagy tejföl, olaj, zsemlemorzsa
metélőhagyma (snidling), só, bors, pirospaprika

*

Elkészítés:

Megpucolom és feldarabolom a zöldbabot, sósvízbe felteszem főni, egy másik fazékba pedig rizst.
Feldarabolom a lilahagymát (én félkarikákra szoktam), pici olajon megdinsztelem, kavargatása közben felkoczkázom a májat. Hozzáadom a májat és a darálthúst, sózom, borsozom. Amint ezek majdnem teljesen átsülek, hozzáadom az apróra vágott metélőhagymát, majd egy pici édes, őrölt pirospaprikát. Mikor az is hozzásült, leszűröm a rizst és hozzákeverem, lehúzom a tűzről.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kikenem vékonyan olajjal a tepsit, beszórom zsemlemorzsával. Leszűrom a zöldbabot és leterítem a tepsi aljára. Ennek a tetejére egyenletesen elosztva halmozom a ragut. Majd megkenem tejföllel és reszelek rá sajtot. (most eljelejtettem tejfölt hozni, de nélküle is nagyon finom, viszont ha teszek rá, akkor a tetejét is megszórom zsemlemorzsával).
Beteszem az előmelegített sütőbe és addig sütöm, amíg a tejföl tetején picit megpirul a morzsa. Utána már tálalhatom is.
(Annak érdekében, hogy még szebben egyben maradjon a tányéron, a ragut sűríthetjük tejföllel és lisztel, de most ezt ki szerettem volna hagyni belőle.)
Jó étvágyat.

húsos-májas rakottbab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

húsos-májas rakottbab