Hozzávalók:
250 gr finom liszt
250 gr rétesliszt
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej,90 gr olvasztott vaj
5 dkg porcukor,csipet só
30 gr élesztő
Sütés álló lekvár
*
Elkészítés:
A lisztet keverő tálba teszem a cukorral a sóval együtt.picit elkeverem hogy a só ne érintkezzen majd az élesztővel.Rámorzsolom az élesztőt.A tejet langyosítom,a vajat megolvasztom.A tojás sárgáját bele ütöm a langyos tejbe és habverővel összekeverm.Ebbe teszem az olvasztott vajat,így nem kell külön-külön a hozzávalókat adagolni.Ezután elkezdem dagasztani a tésztá.A fent említettekre figyelni kell,hogy tényleg rendesen ki legyen dolgozva a tészta!!kb egy órán keresztül meleg helyen kelesztem.
Kinyújtom a megkelt tésztát,igyekszem minnél szögletesebbre és ezután felosztom találomés nagyság szerinti kockákra.Én közepes buktácskákat csináltam,és így lett 16 db!A közepére halmozom a lekvárt,és szépen feltekerem,és a széleit lezárom az ujjaimmal.Ha mind megvan,akkor kikent,lisztezett tepsiben hagyom még fél órát pihenni!olvasztott vajjal megkenjük sütés elött.165 fokon sütöm kb 20 percig amig a bukták szépen feljönnek,összenőnek,ezután fentebb veszem a sütési hőfokot 190fokra,és így sütöm készre!!
Ez a tészta nagyon lágy,úgy tűnhet hogy lisztet igényel még.de nem szabad hozzá adni .csak lisztezett deszkán dologzni vele.


