Habos almás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Habos almás

Recept leírás:

Hozzávalók:

500g rétesliszt, 25 dkg sütővaj, 15 dkg
kristálycukor,5 tojás, 1 sütőpor, 1 kg alma, 1 fahéjas cukor.

*

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a
szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az
alapanyagokat és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt
tésztából elveszünk kb. az 1/3-át és betesszük a
hűtőszekrénybe. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és a maradék
tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg
egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki,
mikor már a tészta a tepsiben van.
Az almát meghámozzuk és a reszelő durvább részével lereszeljük.
Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot és jól összekeverjük. A
fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az
almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő
segítségével , egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított
habra.
Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral díszítjük.
33×33-as tepsit használtam.

Habos almás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos almás