Diós csigák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Diós csigák

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 25-28 db:
50 dkg finom liszt
3 ek. cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
A “töltelékhez”:
10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
20 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
A tetejére:
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

*

Elkészítés:

Előkészítés: A darált diót keverjük össze a kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket     kisebb de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Diós csigák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós csigák