Kapros dübbencs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsacsilla

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Kapros dübbencs

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 ek,só
3 ek. kacsazsír
1 tk cukor
3 dkg élesztő
3- 3,2 dl víz
Töltelék:
1 nagy csokor kapor(5-7 kis bolti csokor)
2 ek kacsazsír

*

Elkészítés:

Napfény és fűszer:
Kapros dübbencs
Alig várom,hogy megjelenjen az első friss kapor a piacon.Egyik legkedvesebb örökségem ez a kelt kalács.
Anyukám alig győzte sütni nekünk,pedig Ő maga nem szereti
A recept a júniusi Kifőztükben is megjelent .
Nem éppen diétás,de az ízélmény fantasztikus
A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztok,majd félreteszem pihenni.
A töltelékhez a zsíron néhány perc alatt megfonnyasztom az összevágott kaprot.
Amikor a tészta megkelt téglalappá nyújtom és rákenem a kaprot.
Fentről és lentről is behajtom középig,majd a két oldaláról is behajtom középig és összecsukom mint egy könyvet.
Ezután egy 20*30-as tepsibe teszem és finom mozdulatokkal szétlapogatom amíg a tepsit kitölti.
Újra félreteszem kelni egy fél órára.
Van amikor a tésztát kettéveszem ,mindkét lapot kinyújtom,elosztom a tölteléket és feltekerem mint a beiglit.
Így két rúd kalácsot kapok.A továbbiakban mindent egyformán csinálok.
Amikor újrakelt,bevagdosom a tetejét,mintha 6-8 felé vágnám(de nem vágom át) és lekenem olvasztott zsírral.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.
A legfinomabb a ropogós széle vagy a rudak csücske

Kapros dübbencs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros dübbencs