Réteges kalács.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Réteges kalács.

Recept leírás:

Hozzávalók:

60dkg. Liszt, 2 tojás, 4e.k. Cukor,
10dkg, margarin, 3dkg. Élesztő,
Csipet só, 4-5dcl. Tej
.30dkg, ízesített mogyoró /dió/
KB. 20dkg, fahéjas cukor. Híg lekvár.

*

Elkészítés:

A lisztet megszitáljuk az élesztőt felfuttatjuk és a tojás, cukor, margarin és a tej hozzá adásával közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Amikor meg kelt ½ cm. Vastagra, köralakba kinyújtjuk,a kör szélén kb. 8-10 cm, szélesen és kb. 8-10cm mélyen be vágjuk az utolsó tészta szirom kétszer akkora legyem mint az előzőek. Így egy virághoz hasonló tészta kört kapunk a tészta közepét vékonyan megkenjük lekvárral és gazdagon megszórjuk fahéjas cukorral. Erre hajtunk egy tészta szirmot és megkenjük vékonyan lekvárral gazdagon megszórjuk darált mogyoróval. Így váltakozva addig rétegezzük a tészta szirmokat amíg elfogy. A szélesen hagyott tésztával betakarjuk, úgy fog kinézni mint egy kis buci.10-12 percig pihentetjük, majd közepes méretű tepsi formára ki nyújtjuk. Tetejét tojással megkenjük és ízlés szerint fahéjas cukorral megszórjuk. A gázsütő közepes fokozatán 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok.

Réteges kalács.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Réteges kalács.