Hozzávalók:
Grízes kókuszos szelet.
8. tojás, 8ek. Cukor, 1vanília cukor.1cs. sütőpor.
8ek. Liszt, 2ek. Olaj, 2ek. Cukrozatlan kakaó.
1l. tej, 14dkg. Búzadara, 20dkg. Kókuszreszelék.
20dkg, cukor, 1. vanília cukor, 25. dkg. Margarin.
*
Elkészítés:
A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. „KB. 17-19” perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.
Egy liter tejből és a tizennégy dkg. Búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint. Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük. Rá tesszük a másik lapot és a maradék krémet rá simítjuk. A két dkg. Csokoládét megolvasztjuk egy kis zacskóba öntjük a zacskó hegyét levágjuk és ezzel az olvasztott csokival megírjuk a fehér krém tetejét.
Jó étvágyat kívánok.