Hozzávalók:
Hozzávalók:
1,5kg hagyma
1 nagy káposzta fej ,1,5 kg körüli
50 dkg sárgarépa
7dkg só
30dkg cukor
1 tk egész bors
1tk koriander mag
1 tk mustármag
3-4 babér levél
1 mokkás kanál borkén
1 mokkáskanál Natrium benzoát
3,5 dl ecet 20 % -os
1,5 l víz
1 dl étolaj
*
Elkészítés:
Elkészítése :
A zöldségeket megtisztítjuk felaprítjuk vékony szeletekre , én a káposztát is hagymát és a sárgarépát is lereszeltem vékony szeletelőn,illetve gyalun. Jól átforgatjuk az egészet egy nagyobb edényben .Majd az ízesítőkkel összekeverjük és beleteszünk minden hozzávalót egyszerre .A Vizet ha nem akadály előtte jobb felforralni és lehűteni .Ezután jól összekeverjük és 24 órát állni hagyjuk hideg helyen , én a hűtőbe raktam . Másnap ecettel fertőtlenített üvegekbe töltjük és lezárjuk. Isteni vitamindús elálló finom savanyúságot ehetünk télen .Ebből a mennyiségből 4db 720g és 1 db 470g üveggel lett .
Édesanyám receptje alapján ,gyermekkorunkban és felnőttként is nagyon sokat készített nekünk ilyen finom savanyúságot .