Hozzávalók:
25 dkg liszt,
csípetnyi só,
1 csomag vanilia cukor,
fél csomag sütőpor,
2 evőkanálnyi cukor,
10 dkg olvasztott vaj,
2,5 dl langyos tej
reszelt citrom héja
kenéshez:
1 csomag pundigpor,
fél l tej
Díszitéshez:
tejszinhab,gyümölcs
*
Elkészítés:
A szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, bele tesszük a kettészedett tojások sárgáját, cukrot, sót, olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és a tejet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró ostyaisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. A kész hamis gofrikat tálalhatjuk pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal ízlés szerint. Szokásos főzzünk a pundigot,diszítéshez tejszínhab és gyümölcs


