Hozzávalók:
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
12 dkg margarin
30 dkg darált keksz
30 dkg darált dió
5dkg főző csoki
1 evőkanál kakaó
*
Elkészítés:
-felmelegítjük a vizet + cukrot,amikor forr levesszük a tüzről
-hozzáadjuk a margarint + a darált diót + darált kekszet
-kiolajozunk egy zománcozott tepsit vagy jénait ( 31/19 cm )
-a masszát ketté osztjuk a fele marad világosan
-a másik félbe belekeverjük a kakaót + csoki darabokat
-egy sütőpapirt a forma nagyságura vágjuk és ezen nyújtjuk ki a tésztát
-a sodrófára folpackot tekerünk …igy nem ragad rá a süti
-a világos reszt is ketté osztjuk a felét a a sütőpapiron elegyengetjük és a formába boritjuk …a papirt lehúzzuk róla
-jöhet a kakaós rész amivel ugyan igy járunk el
-ketté osztjuk a felét kinyújtjuk és a fehér tésztára boritjuk és igy tovább ..-jön megint a világos s utoljára a kakaós
-hűtőbe tesszük pihenni másnapig
-végül csoki máz kerül a tetejére
-miután a csoki megdermedt szeleteljük 1.5×4 cm alakura