Boldogi Nagyrózsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Boldogi Nagyrózsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

0.5 liter tej,    5 db tojás,   2 evőkanál cukor,   1 késhegynyi szódabikarbóna,     pici só,  annyi liszt, hogy palacsintatészta szerű legyen. Ha picit sűrű, akkor szódavízzel, ill. ásványvízzel lehet hígítani.

*

Elkészítés:

Olajat felhevíteni, a formával együtt, és belemártani a tésztába, majd újra a forró olajba. Pár másodperc és gyönyörűen kinyílik, szép rózsaszínűre sül. (Ha esetleg sok az olaj felül belefolyik a tésztába, mielőtt kivesszük megfordítjuk hogy kifojjon) majd e húsklopfolóval ütögetjük a formát és lecsúszik róla a rózsa. Akár vaniliás porcukorral, vagy különféle öntettel lehet díszíteni, esetleg rortadarával az öntetet megszórni…… a fantázia ad határt a dekorációnak.  Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Boldogi Nagyrózsa